A. Ahlström on omistanut metsää yli 170 vuoden ajan, ja tällä hetkellä metsäomaisuutemme laajuus on 36 000 hehtaaria. Metsiä hoidetaan taloudellisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla ja metsien sosiaaliset vaikutukset huomioon ottaen. Metsien monimuotoisuuden ja luonnon kirjon huomioiminen kuuluu toimintaperiaatteisiimme.
Ahlströmin metsien hoidon tavoitteena on lisätä metsien elinvoimaisuutta ja puuston kasvua. Hoidamme metsiä niin, että niiden sopeutuminen ilmastonmuutokseen paranee ja hiilen sidonta puustoon ja puutuotteisiin kasvaa. Ahlströmin metsät ovat omalta osaltaan tärkeässä roolissa, kun siirrytään fossiilitaloudesta biotalouteen.
Lisäämme lehtipuiden osuutta puustossamme ja kasvatamme useita puulajeja sisältävien sekametsien määrää. Monipuolinen puulajirakenne vahvistaa metsän sietokykyä kohtaamaan ilmastonmuutoksen ja siitä aiheutuvien tuhojen haasteet. Puuston kasvu pidetään hyvänä huolehtimalla nuorten metsien riittävästä osuudesta ja elinvoimasta taimikonhoidon sekä harvennushakkuiden avulla. Puuston kasvatuksessa ja hakkuissa pyritään mahdollisimman suureen tukkiosuuteen. Tämä maksimoi hiilen sitoutumisen järeään puustoon sekä siitä valmistettuun sahatavaraan ja muihin puutuotteisiin.
Metsistämme 1 600 hehtaaria on kokonaan metsätalouden toimenpiteiden ulkopuolella olevaa suojelualuetta, ja tämän lisäksi meillä runsaasti alueita, joilla hakkuu ja muu metsätalouden toiminta on rajoitettua. Kartoitamme jatkuvasti toimenpiteiden yhteydessä sekä käynnissä olevalla erillisellä luontokartoitusprojektilla alueita, jotka ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden kannalta. Näillä alueilla voi olla esimerkiksi harvinaisia kasveja tai ne voivat sisältää muutoin tärkeitä ja harvinaisia elinympäristöjä. Nämä alueet jätetään metsätaloudellisen toiminnan ulkopuolelle tai niitä käsitellään kohteiden erityispiirteet säilyttäen.
Suuret metsäomistuksemme ovat myös tärkeä hiilinielu. Puiden istutus ja taimikoiden hoitaminen ovat olennaisia toimenpiteitä, joilla hiilinielua kasvatetaan ja ylläpidetään. Elinvoimainen metsä kasvattaa hiilinielua, ja metsiemme puusta valmistettu sahatavara ja muut puutuotteet varastoivat hiiltä ja korvaavat fossiilisia raaka-aineita.
Aikanaan metsämaaksi ojitetuilla soilla on suuri puuston vuotuista kasvua ja sitä kautta hiilen sidontaa lisäävä vaikutus. Hiilen sitoutuminen maaperään voidaan turvemaametsissä varmistaa jatkuvapeitteiseen metsänkasvatukseen tähtäävillä hakkuilla. Tämä tasaa pohjaveden pinnan vaihteluita ja hidastaa näin turpeen hajoamista.