close

Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kiinteistö­hankkeet

Tampere, keskusta, GO21

Go21-nimellä kulkeva toimitilahanke Tampereen keskustassa täydentää alueen kaupunkikuvaa merkittävällä tavalla. Tässä Ratapihankadun kiinteistöhankkeessa luodaan laadukas ja
sertifioitu tulevaisuuden toimisto, joka sijaitsee erinomaisella paikalla Tampereen rautatieaseman ja uuden raitiotien välittömässä läheisyydessä. Rakennukseen tulee vuokrattavia toimitiloja noin 11 000 m² edestä.

Kohteen rakentaminen alkoi loppuvuonna 2021, ja sen arvioidaan valmistuvan vuonna 2023.

Hankkeen omille sivuille pääset täältä.

Espoo, Finnoo, EriCa

Vuonna 2021 Kemira, Kemiran Eläkesäätiö Neliapila ja yhteenliittymä, jonka muodostavat Ahlström Capital, Kirkon Eläkerahasto ja Aktia Henkivakuutus, allekirjoittivat esisopimuksen ja vuokrasopimuksen, jonka seurauksena Kemiralle rakennetaan uusi tutkimuskeskus osaksi Green Chemistry Park -konseptia. Noin 25 000 kerrosneliömetrin toimitilakonseptiin – joka tunnetaan nimellä Erica – suunnitellaan tulevaisuuden huippumodernia laboratorio- ja toimistotilaa asuntojen ja suuren puiston yhteyteen.

Alueesta tulee tieteen ja vihreän kemian asiantuntijakeskittymä, joka täydentää Otaniemen tiede- ja start up -keskusta sekä Kiviruukin biotalous- ja innovaatiohubeja. Uuden tutkimuskeskuksen arvioidaan valmistuvan kesällä 2024.

Hankkeen omille sivuille pääset täältä.

Helsinki, Kumpula, Kustaanportti

Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy järjestivät kumppanuus- ja tarjouskilpailun keväällä 2022 Kumpulanmäen alueen pohjoisimmasta korttelikokonaisuudesta Kustaa Vaasan tien ja Pietari Kalmin kadun risteyksessä. Avain Yhtiöt ja A. Ahlström Kiinteistöt voittivat kilpailun Arkkitehtitoimisto HMV Oy:n laatimalla ehdotuksella nimeltään ”Kustaanportti”. puiston yhteyteen.

Kohteeseen rakentuu asumisoikeusasuntoja, pitkän korkotuen vuokra-asuntoja ja vapaarahoitteista asuntotuotantoa. Kaavoitus tuo alueelle kaivattuja palveluita; kahvila- ja ravintolatoimintaa sekä päivittäistavarakaupan.