close

Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kulttuuri­perintö

Satakunnassa sijaitsevalla A. Ahlströmin omistamalla historiallisella Noormarkun ruukkialueella on merkittävä asema sekä Ahlströmin suvun historiassa että koko Suomen teollisuus- ja kulttuurihistoriassa.

Noormarkun alue, joka on Suomen suurimpia ja mahtavimpia rautaruukkialueita, on ollut Ahlströmin suvun omistuksessa yli 150 vuotta.

Ahlströmin suvun omistuksessa ruukkialue on noussut nykyiseen kukoistukseensa. Nykyään Noormarkun ruukkialueella tarjotaan asiakkaille ensiluokkaisia majoitus-, ravintola- ja kokouspalveluja sekä kulttuurielämyksiä. Noormarkun ruukki sai keväällä 2020 kansainvälisen GreenKey -ympäristösertifikaatin, joka myönnetään kohteille, jotka ovat sitoutuneet mm. ympäristötietoisuuden kasvattamiseen ja energiankäytön tehostamiseen. A. Ahlströmin tytäryhtiö A. Ahlström Kiinteistöt Oy hallinnoi ja hoitaa ruukkialuetta.

Noormarkun ruukkialueen tyylikkäissä huoneissa on majoitustilaa yli 90 hengelle, ja vierailun voi täydentää ruukin kulttuuri- ja luontopalveluilla. Noormarkun ruukin opastetuilla kierroksilla vieraat voivat tutustua Villa Maireaan, Ahlström Voyage -näyttelyyn sekä Makkarakosken sahaan. Tämän lisäksi saatavilla on myös korkealaatuisia ulkoiluaktiviteetteja, kuten kalastuspaketteja ja kanoottisafareja, sekä hyvinvointipalveluja. Gastronomisia elämyksiä on tarjolla Noormarkun Klubilla, joka on Rôtisseurs -kilpiravintola. Ravintolassa suositaan lähituottajia ja sesongin parhaita raaka-aineita.

Noormarkun ruukkiin pääset tutustumaan tarkemmin ruukin omilla sivuilla täällä.