close

Sökning:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kulturarv

Det historiska Norrmarks bruksområde har en betydande status i både Ahlströms släkts historia och hela Finlands industri- och kulturhistoria. Bruksområdet ligger i Satakunta och ägs av A. Ahlström.

Norrmarks bruksområde är ett av Finlands största och mäktigaste järnbruksområden. Det har funnits i släkten Ahlströms ägo i över 150 år.

Under släkten Ahlströms ägande har bruksområdet utvecklats och blomstrat upp. I dag erbjuder Norrmarks bruksområde förstklassiga inkvarterings-, restaurangs- och mötestjänster samt kulturupplevelser. Norrmarks bruk fick våren 2020 det internationella GreenKey-miljöcertifikatet. Certifikatet kan beviljas platser som har engagerat sig i att bland annat öka miljömedvetenhet och energieffektivitet. Bruksområdet förvaltas och sköts av A. Ahlströms dotterbolag A. Ahlström Kiinteistöt Oy.

Norrmarks bruksområde erbjuder högklassig inkvartering för över 90 personer. Ett besök i bruksområdet kan kompletteras med områdets kultur- och naturtjänster. På guidade visningar i Norrmarks bruk kan man besöka Villa Mairea, utställningen Ahlström Voyage och Makkarakoskis sågverk. Dessutom erbjuds friluftsaktiviteter av hög kvalitet, till exempel fiskeupplevelser, kanotsafari eller friskvårdstjänster. Gastronomiska upplevelser hittar du på Noormarkun Klubi, som är en Rôtisseurs-restaurang. Restaurangen prioriterar lokala producenter och använder säsongens bästa råvaror.

Läs mer om Norrmarks bruk på brukets webbplats här.