close

Sökning:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fastighetsprojekt

Tampere, centrum, GO21

Affärslokalsprojektet som går under under namnet Go21 i Tammerfors centrum kompletterar väsentligt områdets stadsbild. Projektet vid Ratapihankatu kommer att skapa ett certifierat framtidskontor av hög kvalitet. Fastigheten är belägen på ett utmärkt läge i omedelbar närhet av Tammerfors järnvägsstation och den nya spårvägen. Byggnaden kommer att ha lokaler till uthyrning, sammanlagt cirka 11 000 m².

Bygget inleddes i slutet av 2021 och beräknas vara klart 2023.

Till projektets webbplats hittar du här.

Espoo, Finnoo, EriCa

Kemira, Kemiras pensionsfond Neliapila och en koalition som sammanställts av Ahlström Capital, Kyrkans Pensionsfond och Aktia Livförsäkring skrev 2021 under ett föravtal och ett hyreskontrakt. Resultatet är bygget av ett nytt forskningscenter för Kemira som en del av konceptet Green Chemistry Park. I det cirka 25 000 kvadratmeter stora kontorskonceptet – känt som Erica – planeras framtidens toppmoderna laboratorium och kontorslokaler i anslutning till bostadslägenheter och en stor park.

Området blir ett expertcentrum för vetenskap och grön kemi och det kompletterar Otnäs Science and Start Up Center samt Kiviruukkis bioekonomi- och innovationscentrum. Det nya forskningscentret beräknas stå klart sommaren 2024.

Till projektets webbplats hittar du här.

Helsinki, Kumpula, Kustaanportti

Senatfastigheter och Helsingfors Universitetsfastigheter Ab anordnade våren 2022 en samarbets- och anbudstävling för det nordligaste kvarterskomplexet i Gumtäktsbackenområdet, i korsningen mellan Gustav Vasas väg och Pehr Kalms gata. Avain Yhtiöt och A. Ahlström Kiinteistöt vann tävlingen med förslaget “Kustaanportti”, utarbetat av arkitektbyrån Arkkitehtoimisto HMV Oy.

Området kommer att användas för bostäder med bostadsrätt, fritt finansierad bostadsproduktion samt för hyresbostäder som belånats med långvarigt räntestödslån. Planläggningen kommer att ge området välbehövlig service: kafé- och restaurangverksamhet samt dagligvaruhandel.